Kosár
Üres kosár
Kosár megtekintése
Termékeink

PC hangszóró

{{totalCount}} találat
Nincs találat.

PC hangszóró

Számítógépes hangszóró jellemzői

Méret és kialakítás

PC hangszóró készülékek különböző méretekben és formákban elérhetők, lehetnek kompakt asztali hangszórók vagy nagyobb álló hangfalak. A kialakításuk lehet egyszerű és letisztult vagy akár dizájnos és extravagáns is.

Teljesítmény és hangminőség

Fontos szempont a hangszórók teljesítménye, melyet wattban mérnek. Minél magasabb a teljesítmény, annál hangosabb lehet a hangszóró. Emellett a hangminőség is kulcsfontosságú, amelyet az impedancia és frekvenciaátvitel határoz meg.

Csatlakozási lehetőségek

A mai hangfalak számos csatlakozási lehetőséget kínálnak, például USB, Bluetooth vagy 3,5 mm-es jack csatlakozó. Ez lehetővé teszi a hangszórók egyszerű csatlakoztatását különböző eszközökhöz, mint például laptopokhoz, okostelefonokhoz vagy akár televíziókhoz.

Csatlakozási lehetőségek

USB csatlakozás

PC hangszóró-kat gyakran lehet USB-n keresztül is csatlakoztatni. Ez a módszer egyszerű és gyors, mivel csak be kell dugni a hangszórót a számítógép USB portjába.

3,5 mm-es jack csatlakozó

A másik gyakori csatlakozási lehetőség a 3,5 mm-es jack csatlakozó használata. Ezeket a hangszórókat könnyen csatlakoztathatjuk a számítógéphez vagy laptopunkhoz.

Vezeték nélküli kapcsolat

Néhány modern hangfal-nak van vezeték nélküli kapcsolati lehetősége, amely Bluetooth-on vagy Wi-Fi-n keresztül történik. Ez lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül élvezhessük a zenét.

Optikai csatlakozás

Az optikai csatlakozás egy másik opció, amelyet néhány prémium hangszórórendszer kínál. Az optikai kábel segítségével magas minőségű hangzást érhetünk el.

Hangfal teljesítmény kategóriák

Teljesítmény típusok

hangfal teljesítményét Watt-ban mérjük, ami meghatározza, hogy mennyi hangot tud kibocsátani. A teljesítménytípusok között találhatók az RMS, zenei és csúcsteljesítmények.

Az RMS teljesítmény a folyamatos hangszóró teljesítményt mutatja meg, ami fontos a hosszú távú használat során. A zenei teljesítmény értéke magasabb lehet, de rövidebb ideig tartható fenn. A csúcsteljesítmény pedig a legnagyobb teljesítmény, amit a hangfal rövid időre képes kibocsátani.

Hangnyomás szint

A hangfalak teljesítményét befolyásolja a hangnyomás szintje (SPL) is. Ez azt mutatja meg, milyen hangosan képes a hangfal szólni adott távolságból. Például egy 90 dB SPL azt jelenti, hogy a hangfal 90 decibeles hangnyomást tud generálni.

A magasabb SPL értékek általában jobb hangminőséget és erőteljesebb basszust jelentenek. Fontos figyelembe venni ezt az értéket, ha például nagyobb területre szeretnénk hangrendszert telepíteni.

Árak és befolyásoló tényezők

Árak

PC hangszóró készülékek árai széles skálán mozognak, attól függően, hogy milyen teljesítményt és minőséget keresel. Az alapvetőbb modellek általában olcsóbbak, míg a prémium kategóriás hangszórók magasabb árkategóriába tartoznak.

  • Az alacsonyabb árkategóriájú hangfalak ideálisak lehetnek az átlagos felhasználók számára, akik csak egyszerű zenehallgatásra vagy filmnézésre használják őket.
  • Ha viszont professzionális hangminőségre van szükséged, és magas teljesítményt vársz el, akkor érdemes beruházni egy prémium kategóriás PC hangszóróra, ami természetesen magasabb árral járhat.

Befolyásoló tényezők

Az hangszórók árát több tényező is befolyásolhatja, például a márka hírneve, a hangminőség, a csatlakoztathatóság (pl. Bluetooth vagy vezetékes kapcsolat), valamint a különféle extra funkciók (pl. beépített hangszabályzó).

  • Fontos figyelembe venni az adott hangfal teljesítményét és funkcionalitását az ár mellett.
  • Néhány gyártó olyan speciális technológiákkal látja el a PC hangszórókat, mint például zajcsökkentés vagy surround hangzás, ami szintén befolyásolja az árat.

Legnépszerűbb termékek

Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések
Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Régi ár:
({{Rows.length}} db)
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}
Összes elem törlése