Kosár
Üres kosár
Kosár megtekintése
Termékeink

Elemek, akkumulátorok

{{totalCount}} találat
Nincs találat.

Elemek, akkumulátorok

Elem és akkumulátor alapjai

Elem

Az elem olyan energiaforrás, amely kémiai reakciók révén termeli az elektromosságot. Az alkaline elem gyakran használt a mindennapi eszközökben, mint például távirányítókban vagy fényszórókban.

 • Előnyök:
  • Olcsó
  • Hosszú élettartam
 • Hátrányok:
  • Nem újrahasznosítható
  • Nem alkalmas nagy teljesítményű eszközökhöz

Tölthető elem

A tölthető elem, más néven újratölthető elem, lehetővé teszi az ismételt használatot a feltöltés után. A leggyakoribb típus közé tartozik a lítium-ion és a nikkel-cink (NiCd) akkumulátor.

 • lítium-ion akkumulátor:
  • Könnyű és hatékony
  • Gyakran használják okostelefonokban és laptopokban
 • nikkel-cink akkumulátor:
  • Olcsóbb, mint a lítium-ion változat
  • Gyakran alkalmazzák játékokban és hordozható elektronikai eszközökben

Típusok és működési elvek

Elem típusok

Az elemek különböző típusai közé tartoznak az egyszer használatos elemek, mint például az AAAAA vagy D típusúak. Ezeket általában nem lehet újratölteni.

Az akkumulátorok viszont újratölthetőek, és többféle típus létezik, mint például a lítium-ion, nikkel-kadmium vagy ólom-savas akkumulátorok.

Működési elvek

Az egyszer használatos elemekben a kémiai reakció lezajlik, amely áramot termel. Az ilyen elemek nem tölthetőek újra.

Az újratölthető akkumulátoroknál a folyamat fordított: amikor csatlakoztatjuk őket egy megfelelő töltőhöz, elektromos energiát kapnak, ami lehetővé teszi számukra az újbóli használatot.

Újratölthető elemek előnyei

Környezetbarát

Az újratölthető elemek kímélik a környezetet, mivel hosszabb ideig használhatóak, csökkentve ezzel a hulladék mennyiségét.

Hosszú távú megtakarítás

Az akkumulátorok és azok töltői kezdetben magasabb befektetést igényelnek, de hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek.

Sokoldalúság

Az újratölthető elemek széles körben használhatóak különböző eszközökben, mint például távirányítók, villanyautók vagy akár laptopok.

Használati tippek és tárolás

Használati tippek

Az akkumulátorok hosszabb élettartamának érdekében fontos, hogy rendszeresen használjuk azokat. Ne hagyjuk az elemeket teljesen lemerülni, mert ez károsíthatja az akkumulátort. Fontos figyelembe venni a töltési ciklusok számát, melyek befolyásolják az elem élettartamát.

Tárolás

töltött elemeket tartsuk száraz, hűvös helyen, kerülve a nedvességet és a túlmelegedést. Ha hosszabb ideig nem használjuk az akkumulátort, ajánlott legalább fél évente egyszer teljesen feltölteni. Ne tároljuk a nem használt elemeket teljesen lemerült állapotban, mert ez tartós károsodást okozhat.

Környezetvédelem és fenntarthatóság

Elemek újrahasznosítása

Az elemek és akkumulátorok környezetünk szempontjából kritikusak. Fontos, hogy ezeket megfelelően újrahasznosítsuk, hogy csökkentsük a hulladék mennyiségét.

Az elemekben található ólom, higany és lítium súlyosan károsíthatja a környezetet. Az akkumulátorok tartalmazzák ezeket az anyagokat, így kiemelten fontos a megfelelő hulladékkezelés.

Fenntartható energiaforrások

Az akkumulátorok használata egyre elterjedtebb az elektromos járművekben és más eszközökben. Ezeknek az energiatárolóknak a gyártása során is fontos figyelembe venni a fenntarthatóságot.

tölthető elemek hosszú távon költséghatékonyabbak és kevesebb hulladékot termelnek.

Legnépszerűbb termékek

Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések
Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Régi ár:
({{Rows.length}} db)
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}
Összes elem törlése