Kosár
Üres kosár
Kosár megtekintése
Termékeink

Állvány, falikonzol

{{totalCount}} találat
Nincs találat.

Állvány, falikonzol

Tv állvány és konzol tartók világa

Különbségek és használati területek

tv állvány általában a nagyobb televíziók vagy projektorok biztonságos elhelyezésére szolgál. Masszív szerkezetű, gyakran talajra szerelhető, és sokféle méretben és kialakításban elérhető. A tv állvány könnyen mozgatható, így könnyedén áthelyezhető a lakásban.

  • tv állvány felszereléséhez nem szükséges falat fúrni, így ideális megoldást jelent bérlakások esetén.
  • tv fali konzol viszont helytakarékos megoldást nyújt, hiszen a televíziót a falra rögzítik vele.

Anyagok és súlykorlátok

tv állvány leggyakrabban fémből vagy faanyagból készül. A fém állvány általában erősebb és stabilabb, míg a fa változat esztétikusabb megjelenést kölcsönöz.

  • Fontos figyelembe venni a tv súlyát és az állvány maximális teherbírását.
  • tv fali tartó általában könnyű alumíniumból vagy acélból készül.

TV állvány típusai

Állítható TV állvány

Az állítható TV állvány lehetővé teszi a magasság és a betekintési szög könnyű beállítását. Ez ideális a különböző üléspozíciókhoz és környezetekhez.

Forgatható TV állvány

forgatható TV állvány lehetővé teszi a televízió kényelmes elforgatását, így bármelyik irányból nézheted a képernyőt.

Kihajtható TV fali konzol

kihajtható TV fali konzol lehetővé teszi, hogy szükség esetén közelebb hozd vagy távolabb tartsd a televíziót a falhoz.

Fali konzol funkciói

Tárolás

fali konzol kiváló tárolási lehetőséget biztosít, segítve rendszerezni és rendezetté tenni a tévét körülvevő teret.

Stabilitás

Az TV fali konzol rendkívül stabil és erős, biztosítva, hogy a televízió biztonságosan maradjon a helyén anélkül, hogy bármilyen veszélyt jelentene.

Kialakítás

fali tartó modern és esztétikus megjelenést kölcsönöz otthonodnak.

A megfelelő TV fali tartó kiválasztása

Méret és súly

TV fali tartó kiválasztásakor fontos figyelembe venni a televízió méretét és súlyát. Ellenőrizd a termék specifikációit a megfelelő illeszkedés érdekében.

Gondoskodj róla, hogy a fali tartó bírja a TV súlyát anélkül, hogy veszélyeztetné a szerkezet stabilitását.

VESA szabvány

VESA szabvány meghatározza a TV hátlapján lévő furatok elrendezését. Győződj meg róla, hogy a kiválasztott fali tartó kompatibilis a TV-d VESA méretével.

Ha nem egyezik a VESA szabvány, akkor nem fog megfelelően illeszkedni és biztonságosan tartani a televíziót.

Súly és méret szempontjai

Súlyhatár

Az állvány vagy fali konzol kiválasztásakor fontos figyelembe venni a TV súlyát. Ellenőrizd a termék specifikációit, hogy megfelelően támogatott legyen.

Méretmegkötések

Fontos, hogy a kiválasztott TV fali tartó megfeleljen a TV méretének is. Mérjük le a képernyő átlóját, és válasszunk olyan tartót, amely ezt az értéket támogatja.

A túl nehéz vagy nagy TV esetén az állvány nem biztosítja megfelelő stabilitást, ami veszélyes lehet. Ellenkező esetben egy túlságosan nagy tartó feleslegesen terhelheti a falat.

Fali konzol telepítésének lépései

Szükséges eszközök

fali konzol telepítéséhez először győződjön meg arról, hogy rendelkezik a szükséges eszközökkel: vízmértékkel, fúróval, csavarhúzóval és a mellékelt rögzítőkészlettel.

Válassza ki a megfelelő helyet

Fontos, hogy kiválassza a megfelelő helyet a fali konzol számára. Győződjön meg róla, hogy a fal anyaga alkalmas-e a tartozék rögzítésére.

Rögzítse a fali konzolt

Az első lépés az, hogy pontosan lemérje és jelölje be a fali konzol rögzítési pontjait. Ezután fúrja be a lyukakat, majd helyezze be a tipliket és végül rögzítse a konzolt.

A TV felszerelése

Miután sikeresen felrögzítette a fali konzolt, következik a TV felszerelése rá. Ügyeljen arra, hogy gondosan kövesse az utasításokat és biztosítsa a TV stabil elhelyezkedését.

Praktikus telepítési tanácsok

Kábelmenedzsment

Az állvány vagy tv állvány telepítésekor fontos szerepet játszik a kábelmenedzsment. A kábelek rendezetten tartása nemcsak esztétikailag előnyös, hanem a biztonság szempontjából is lényeges.

Megfelelő fali rögzítés

fali konzolok, mint például a tv fali konzol vagy fali tartó, megfelelő rögzítése kulcsfontosságú. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a fal anyaga és vastagsága megfelelő az adott konzolhoz.

Vízszintezés ellenőrzése

A telepítés során rendkívül fontos figyelembe venni a vízszintezést. Egy elhajló vagy ferde tv nemcsak esztétikailag zavaró lehet, de hosszú távon akár károsíthatja is a készüléket.

Karbantartás és biztonság

Karbantartás

Az állvány hosszú élettartamának biztosítása érdekében rendszeres karbantartásra van szükség. A por és piszok könnyen lerakódik rajta, ezért hetente legalább egyszer töröljük le nedves ruhával.

TV állvány esetén fontos ellenőrizni a csavarokat és a rögzítéseket, hogy ne lazuljanak el. Az esetleges sérüléseket azonnal javítsuk ki, hogy ne veszélyeztesse a televízió biztonságát.

Biztonság

A megfelelő rögzítés kulcsfontosságú minden típusú fali konzolnál vagy fali tartónál. Győződjünk meg arról, hogy a fal anyaga és vastagsága megfelelő-e a kiválasztott tartóhoz.

Fontos, hogy a TV fali konzol vagy fali tartó súlya meghaladja a televízió súlyát, így biztosítva annak stabil rögzítését. Ne feledkezzünk meg a rendszeres ellenőrzésről sem, hogy elkerüljük baleseteket.

Legnépszerűbb termékek

Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések
Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Régi ár:
({{Rows.length}} db)
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}
Összes elem törlése