Kosár
Üres kosár
Kosár megtekintése
Termékeink

Esőztető, locsolófej

{{totalCount}} találat
Nincs találat.

Esőztető, locsolófej

Esőztető típusai és jellemzői

Esőztető

Az esőztetők olyan öntözőrendszerek, amelyek egyenletesen permetezik a vizet a kertbe vagy a növényekre. Ezek a rendszerek lehetnek föld alatti vagy felületi rendszerek, attól függően, hogy hol helyezkednek el.

Az esőztetőket gyakran használják nagyobb területeken, például mezőgazdasági területeken vagy parkokban. Ezek az eszközök hatékonyan tudják öntözni a növényeket anélkül, hogy túlzottan pazarolnák a vizet.

Locsolófej

A locsolófejek kisebb területekre szolgálnak, mint az esőztetők. Ezek az eszközök lehetnek állítható sugárúak vagy fix sugárúak, így könnyedén beállítható, hogy mennyi víz jusson el az adott területre.

A locsolófejek ideálisak kisebb kertekben vagy virágágyásokban való használatra. Rugalmas kialakításuknak köszönhetően könnyedén alkalmazkodnak az adott növények igényeihez.

Locsolófej és öntözőfej eszközök összehasonlítása

Locsolófej

locsolófej kis mennyiségű vizet juttat ki, általában egy pontba vagy kisebb területre. Ideális kisebb növények locsolásához a precíz vízkijuttatás miatt.

  • Pontos vízmennyiség
  • Könnyen szabályozható
  • Alacsony nyomáson is hatékony

A locsolófejeknek különböző típusai lehetnek, például állítható sugarú vagy fix szórásirányú.

Öntözőfej

Az öntözőfej nagyobb területet képes lefedni, nagyobb mennyiségű vizet juttatva ki. Alkalmas nagyobb füves területek vagy veteményeskert locsolására.

  • Nagyobb területre alkalmas
  • Gyorsabb locsolás
  • Magasabb nyomáson működik hatékonyan

Az öntözőfejek között is találunk különféle típusokat, mint például forgatható vagy szabványos statikus fejek.

A legjobb locsoló- és öntözőfejek felfedezése

Vízkifolyási sebesség

Az esőztető kíméletesen öntözi a növényeket, míg a szórófej gyorsabban locsol. A lazított sugárú öntözőpisztoly pedig finom vízsugarat biztosít.

Az esőztető ideális a gyengéd növények számára, mivel lassú vízkifolyást biztosít, megakadályozva a talaj kimosódását. Ezzel szemben a szórófej nagyobb területre juttatja el a vizet rövidebb idő alatt.

Öntözési mintázatok

A locsolófejek különféle mintázatokban tudnak locsolni: körforgásos, egyenes vagy akár cseppformáló módon is. Ezek segítségével könnyedén alkalmazkodhatsz a növények igényeihez.

A szórófejek több típusa közül választhatsz attól függően, hogy milyen területet kell öntöznöd. Például van olyan szórófej, amely nagyobb távolságra juttatja el a vizet, illetve olyan is, amely csak egy kisebb területre koncentrálja azt.

Tippek a megfelelő választáshoz

Esőztető

Az esőztető ideális választás lehet nagyobb területek öntözéséhez, mivel egyenletes vízsugarat biztosít. Fontos szempont azonban a beállíthatóság, hogy alkalmazkodni tudjon a különböző növények igényeihez.

Locsolófej

locsolófej kiválasztásakor figyelembe kell venni a sugárzási távolságot és a vízmennyiséget. A csepegtetős locsolás hatékonyabb lehet vízmegtakarítás szempontjából.

Szórófej

szórófej változatos formában elérhető, például korsugarú vagy szögletes kialakításban. Az automatikus forgatás lehetősége praktikusabb lehet nagyobb területek esetén.

Öntözőpisztoly

Az öntözőpisztoly könnyen kezelhető és irányítható. Fontos szempont a fúvóka típusa és a nyomás szabályozása a precíz öntözés érdekében.

Legnépszerűbb termékek

Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések
Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Régi ár:
({{Rows.length}} db)
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}
Összes elem törlése