Kosár
Üres kosár
Kosár megtekintése
Termékeink

Külső merevlemez ház

{{totalCount}} találat
Nincs találat.

Külső merevlemez ház

Mi az a külső merevlemez ház?

Célja és funkciója

külső merevlemez ház egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a belső merevlemez külső csatlakoztatását egy számítógéphez vagy laptophoz. Ezáltal könnyedén bővíthetjük a tárolókapacitást vagy adatokat menthetünk rá.

Az ilyen házak általában USB csatlakozón keresztül kapcsolódnak a számítógéphez, ami gyors adatátvitelt tesz lehetővé.

Kompatibilitás és telepítés

Ezek a házak támogatják a legelterjedtebb merevlemez típusokat, mint például az SSD-ket és HDD-ket, így rugalmasan használhatók különböző eszközökkel.

A telepítés rendkívül egyszerű: csak csatlakoztatni kell a belső merevlemezt az USB-kábellel ellátott házba, majd bedugni a számítógépbe. Nincs szükség speciális szaktudásra vagy eszközökre.

Külső merevlemez ház kiválasztása

Méret és kompatibilitás

merevlemez ház kiválasztásakor fontos figyelembe venni a méretet és a kompatibilitást. Győződjünk meg róla, hogy a merevlemez ház alkalmas az általunk használt merevlemez típusára.

Csatlakozók és sebesség

Válasszunk olyan merevlemez házat, amely rendelkezik a számunkra szükséges csatlakozókkal, például USB 3.0 vagy Thunderbolt. Ezek biztosítják a gyors adatátvitelt és jobb teljesítményt.

Anyag és design

Fontos szempont az anyag és a design is. Olyan strapabíró anyagú merevlemez házat érdemes választani, amely megfelel az igényeinknek és esztétikus is.

További szolgáltatások

Nézzük meg, hogy milyen további szolgáltatásokkal rendelkezik a kiválasztott merevlemez ház, például hűtési lehetőségek, LED világítás vagy extra adatvédelmi funkciók.

Sebesség és kompatibilitás

Sebesség

külső merevlemez ház sebessége nagyban befolyásolja az adatok átvitelét. Fontos figyelembe venni a csatlakozó típusát - például a USB 3.0 vagy Thunderbolt 3 lehet gyorsabb, mint az USB 2.0. Egy jó választás lehet egy SSD meghajtóval kombinált merevlemez ház, mivel ezek nagyobb sebességet biztosítanak.

Kompatibilitás

Fontos, hogy a kiválasztott külső merevlemez ház kompatibilis legyen az operációs rendszerrel, amelyet használni szeretnénk. Például egy Mac felhasználónak olyan házra van szüksége, amely támogatja a macOS-t, míg egy Windows felhasználó számára fontos a Windows kompatibilitás.

Példa a kompatibilitásra:

  • Az USB-C csatlakozóval ellátott merevlemez ház ideális az újabb MacBook modellekhez.
  • Ha nagy mennyiségű adatot kell tárolni, érdemes olyan házat választani, amely támogatja a RAID konfigurációt, így biztonságosan menthetjük el az információkat.

Régebbi lemezek új élete

Adatmentés lehetősége

külső merevlemez ház ideális megoldást nyújthat régebbi merevlemezeinek újrahasznosítására. Egyszerűen helyezze bele a régi merevlemezt a házba, és már használhatja is külső merevlemezként.

Adatbiztonság és tárolás

Az adatok biztonságának érdekében fontos, hogy a régi merevlemezben található fontos információkat rendesen mentse át az új külső merevlemezre. Így megelőzhetők az esetleges adatvesztések.

Legnépszerűbb termékek

Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések
Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Régi ár:
({{Rows.length}} db)
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}
Összes elem törlése