Kosár
Üres kosár
Kosár megtekintése
Termékeink

Vérnyomásmérő

{{totalCount}} találat
Nincs találat.

Vérnyomásmérő

Vérnyomásmérő működése

Felkaros vérnyomásmérő

felkaros vérnyomásmérő egy mancs alakú mandzsettát használ, amelyet a felkarra helyeznek. A mandzsetta felfújása során a levegő nyomást gyakorol a felkar artériáira. Az eszköz érzékeli a pulzust és a vérnyomást.

Az automatikus felkaros vérnyomásmérő készülékek könnyen használhatók, mivel csak egy gombot kell megnyomni a mérés elvégzéséhez. Ezek az eszközök gyorsan és pontosan mutatják meg a vérnyomás értékeket.

Csuklós vérnyomásmérő

csuklós vérnyomásmérő olyan eszköz, amelyet a csuklóra kell helyezni a mérés során. A csuklón lévő artériákban mért nyomás alapján határozza meg a vérnyomást.

Ezek az eszközök általában kisebbek és könnyebbek, mint a felkaros változatok, így könnyebb hordozni őket. Fontos azonban megfelelő pozicionálásuk, hogy pontos eredményeket kapjunk.

Különböző típusok áttekintése

Felkaros vérnyomásmérő

felkaros vérnyomásmérő készülékeket a felső karra helyezve működnek, és általában pontosabb eredményeket adnak, mint a csuklós változatok. Ezek a mérők kényelmesek és könnyen használhatóak.

Csuklós vérnyomásmérő

csuklós vérnyomásmérő készülékek egyszerűbben kezelhetők, hiszen a csuklóra kell őket felhelyezni. Kisebb méretük miatt könnyedén magunkkal vihetjük bárhová.

Pulzoximéter

pulzoximéter készülék az oxigénszintet méri a vérben, és gyakran kombinálják őket vérnyomásmérőkkel. Ezek az eszközök rendkívül hasznosak lehetnek az oxigénszint figyelemmel kísérésére.

Az egyes típusok közötti választás függ az egyéni igényektől és preferenciáktól. Fontos szempont lehet például az eszköz hordozhatósága, pontossága vagy akár az ár-érték arány.

Előnyök és hátrányok:

  • Felkaros mérők: Pontosabb eredmények, de nehezebben hordozhatóak.
  • Csuklós eszközök: Könnyen használhatóak és hordozhatóak, de kevésbé pontosak.
  • Pulzoximéterek: Hasznosak az oxigénszint monitorozására, de nem minden esetben szükségesek.

Helyes használati útmutató

Vérnyomásmérő kalibrálása

vérnyomásmérő készülékek rendszeres kalibrálása elengedhetetlen annak érdekében, hogy pontos eredményeket mutassanak. A gyártó által javasolt időközönként végezzük el ezt a folyamatot.

Megfelelő testhelyzet

Fontos, hogy felkaros vérnyomásmérőt vagy csuklós vérnyomásmérőt használva a megfelelő testhelyzetet biztosítsuk. Üljünk egyenesen, tartsuk a karunkat szív magasságában.

Mérések időzítése

vérnyomás és pulzusszám mérése reggelente történjen, még az ágyból kikelés előtt. Ekkor a leghitelesebb eredményeket kapjuk.

Szabályos mérések

Mindig ugyanazon a napszakban, ugyanabban a testhelyzetben és ugyanazzal a mérővel végezzük a vérnyomás mérést. Ez segít az eredmények összehasonlításában.

Legnépszerűbb termékek

Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések
Szűrések törlése

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Régi ár:
({{Rows.length}} db)
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}
Összes elem törlése