Hol keressen?

kosár tartalma:
Az Ön kosara üres!
részletek

eBolt.hu Internetes Áruház

Bejelentkezés
Kosár
Szerződési Feltételek
Adatvédelem
Ügyfélszolgálat
Megközelíthetőség
Rendeléskövetés
Garancia
Szépség-Egészség Babaápolás Babafigyelő rendszerek

Respisense légzésfigyelő készülék

Respisense légzésfigyelő készülék

 
 
Gyártó:

Cikkszám:
respisense

Ez a termék jelenleg nem kapható áruházunkban!


Leírás: A világon egyedülálló Respisense hordozható, miniatűr légzésfigyelő nyugodt pihenést biztosít a babának a kiságyban, hordozóban vagy akár a mama ölében. 15 másodperces légzéskimaradás esetén gyöngéd rezgésekkel készteti a babát levegővételre, és ha tovább 5 másodpercen belül a légzés nem indul újra, hangos vészjelzéssel riaszt. Biztonságos, karbantartást nem igénylő kivitelének köszönhetően nincs szükség vezetékre, kivehető elemre, mely a kicsi felfedezők számára különös veszélyforrás (megfojtás, megfulladás) lehet. A Respisense a készüléket viselő baba pocakjának mozgásait érzékeli, így ideális megoldást nyújt a babával való együttalváskor, vagy ikrek esetében is. A világszerte több ezer eladott készülék vásárlóinak véleményei alapján a Respisense megbízhatóan használható és kényelmesen viselhető és használható akár a hason alvó babáknál is.


Megnézem a kategória többi termékét

Respisense légzésfigyelő készülék

Teljes biztonság

 

 

 

 

A Respisense™ légzésfigyelő működési alapelve hasonló a már ismert, matrac típusú légzésfigyelőkéhez, azonban a működési elvet egy teljesen eltérő, funkcionálisabb formában valósítja meg, melynek számos előnye van a korábbi termékekkel szemben.

 

 

 

Az elektromos áramkörök méretét nagymértékben sikerült lecsökkenteni a „micro amp” technológiával, vagyis olyan alkatrészek beépítésével, melyek nagyon kicsik és szinte alig fogyasztanak elektromos energiát. Ezzel a tervezők nemcsak, hogy a többi készülékhez képest kb. 30-adára csökkentették a méretet és 20-adára a berendezés súlyát, hanem a biztonságos használatot is sikerült fokozni, hiszen a berendezéshez nem szükségesek vezetékek, kábelek valamint az akkumulátor is beépített. Ezzel, a többi készülék által hordozott veszélyek, vagyis az elektromos áramütés, az elemek kivétele, azok nyalogatása és a kábelekbe való belegabalyodás, egytől-egyig meg lettek szüntetve. A rossz csatlakoztatás következtében sokszor jeleznek a hagyományos berendezések tévesen, itt ez nem okozhat problémát.

 

 

 

A készülék talán legfontosabb előnye, hogy mindenhová elkíséri a babát, hiszen ha az anyuka kiemeli a kiságyból a babát, a készülék továbbra is figyeli a légző mozgást. Sokszor a baba és az anyuka legnagyobb rémülete (az éjszaka közepén) akkor következik be, amikor szoptatáshoz veszi ki a babát és elfelejti kikapcsolni a légzésfigyelőt, és az elkezd hangosan riasztani. A Respisense™ használatával nem kell aggódnia, a baba bárhol, biztonságos felügyelet alatt fog aludni, még szoptatáskor és közvetlenül azután, amíg a kiságyba nem kerül.

 

 

 

Mivel a készülék kisméretű, könnyű (mindössze 30g) és közvetlen kapcsolatban van a babával, a tervezők számára lehetővé vált egy Buzz névre keresztelt és szabadalmaztatott légzésstimuláló berendezés kifejlesztése és beépítése. A jelenleg egyedülálló fejlesztés lényege, hogy egy a mobiltelefonokéhoz hasonló vibráló mozgást végez a készülék, ha a baba nem végez légző mozgásokat egy ideig, ezzel stimulálja a levegővételt, felriasztja a gyermeket. A Respisense esetében a hangos riasztás csak a második lépés.

 

 

 

Speciális műanyagok

 

 

 

 

A Respisense tervezésekor mérnökeink a hagyományos piezo-elektromos kerámia, vagy kristályok helyett piezo-elektromos műanyagot használtak fel. Az anyag, amit felhasználunk olyan érzékeny, hogy még egy pókot is kijelezne, ha átsétálna rajta, de egyben olyan erős is, hogy robbanási vizsgálatokhoz is használják. A jelet, melyet az érzékelő kelt, ezerszeresére is fel lehet erősíteni, azonban a légzési mozgások biztonságos érzékeléséhez elég volt csupán kisebb mértékben felerősíteni. A kisebb erősítés lehetővé teszi a külső zajok, hullámok kizárását, melyek megzavarhatnak bizonyos légzésfigyelő készülékeket. Olyan esetek ezek, amikor pl. egy ventilátor, vagy légkondicionáló berendezés rezgését a készülék tévesen mozgásnak érzékeli. Az jel felerősítési stádiumában a készülék kizárja azokat a jeleket, melyek nem a légzésből fakadnak, ezzel még inkább kizárva a külső környezeti zajokat. Végül, hasonló okokból, ha egy kiságyban két (iker) testvér alszik egyszerre, a hagyományos légzésfigyelő nem tudja érzékelni a babák légzését egyenként. A Respisense™ külső burkolatához szintén speciálisan biztonságos és erős műanyagot használtak a mérnökök.

 

 

 

További fejlesztések és biztonsági elemek

 

 

 

 

A felerősített és megszűrt jeleket egy mikrokontroller folyamatosan dolgozza fel, melyet egy mikrochip, beépített memóriával folyamatosan szabályoz és egyúttal számos kijelzőt (jelzőfények és vibráló motor) irányít, amennyiben üzemközben szükség van rá. A beépített akkumulátorok környezetbarát Lítium-Mangán-Dioxid technológiával készülnek és legfőbb tulajdonságuk a kivételesen hosszú élettartam.

A tervezők a készüléken dolgozva megvizsgálták, hogy a klinikában milyen módszerekkel serkentik a babát légzésre, ha nem végez légző mozgást. Meglepődve tapasztalták, hogy a baba talpát csiklandozzák meg ilyen esetben, amire a baba általában nem is ébred fel, csak szusszan egyet és alszik tovább. Kutatásaink során találkoztunk olyan bejegyzett szabadalommal is, mely „elektro sokk-os”, (apró áramütés) módszert alkalmaz a baba felébresztéséhez, ez azonban véleményünk szerint kegyetlen, embertelen találmány és a legtöbb szülő sem támogatja. A Respisense™-hez a fentiek mérlegelése után jó választás volt a mobiltelefonokban is használt, apró vibrálást előidéző motor, mely a csiklandozást elvégzi a nővér helyett, ráadásul sokkal hatékonyabb, interaktívabb, mint a hangjelzéssel való riasztás.

 

 

 

Tesztelés

 

 

 

 

A Respisense™ készülék kifejlesztése 2003-tól 2005-ig tartott, a berendezést sok, különböző életkorú (26 hetes koraszülöttől a 2 éves korú) babán tesztelték. A tesztelés leginkább annak eldöntésében segített, hogy milyen érzékenyre állítsák be az érzékelőt, milyen erősségű vibráció elegendő a baba felriasztásához, milyen időintervallumokat állítsanak be a riasztási eseményekhez (pl. légzéskimaradás és a vibráció között mennyi idő legyen), valamint, hogy milyen hangos és milyen jellegű hangriasztást használjanak. Sok Respisense™ készülék került ki tesztelésre szülőkhöz, gyermekorvosokhoz, akik a gyakorlati tapasztalataikkal segítették a végleges modellváltozat megszületését, mely elmondhatjuk, hogy több mint kétéves tesztelésen ment keresztül, míg elnyerte mostani formáját.

 

 

 

A Respisense™ készülékeket laboratóriumokban is tesztelték mérgező anyagok, gyúlékonyság, üzemeltetés közbeni külső elektromos zavarok, zajok, sugárzás és sok egyéb szempontból vizsgálták a berendezést. A készülék minden teszten megfelelt, CE jelzést kapott és a TÜV Rheinland Minősítő Intézet által tanúsítva lett (www.tuv.com).

 

 

 

A Respisense™ készülék rendelkezik minden vonatkozó megfelelőségi tanúsítvánnyal (EMC, WEEE, RoHS, FD CEN/TR 13387, CEN/TC 252) beleértve a TÜV-Kermi magyarországi honosítását is, melyek alapján a termék minőségi megfelelősége a legmesszebbmenőkig ellenőrizhető.

 

Kulcsszavak: respisense, légzésfigyelő, készülék, szépség-egészség, babaápolás, babafigyelő, rendszerek

Bejelentkezés | Kosár | Sitemap | Súgó | Akciók | Főoldal | Szállítási költségek táblázata | Hírlevél

eBolt Műszaki Áruház  |  e-mail: info@ebolt.hu  |  Levél küldés az ügyfélszolgálatnak
Vevőszolgálat: Tel.: (06-1-) 308-72-36 (nyitvatartási időben)

Átváltás a mobil verzióra!