Multifunkciós sütő, elektromos főzőedény
Egy sütő, ami mindenhez ért – a konyha svájci bicskája.
A multifunkciós sütő igazi mindenes. Nem csak egy sima sütő, hanem egy olyan eszköz, amivel szinte bármit elkészíthetsz: ropogós sült krumplit, lassan omló húsokat, házi pizzát, vagy akár puha piskótát. Egyik nap grillez, másnap gőzöl, hétvégén pedig egyszerre két tepsi süteményt süt meg – és nem nyafog közben.
Vannak beépíthető, letisztult modellek, amik szinte észrevétlenül simulnak a konyhabútorba, és vannak szabadon álló darabok, amik a főzőlappal egybeépítve igazi konyhaközpontot alkotnak. A légkeverés például egy kisebb csoda: egyenletesen süti át az ételt, így nem fordul elő, hogy a közepe nyers, a széle meg túl barna.
Emlékszem, amikor először próbáltam ki a gőzfunkciót – egy sima csirkemellet készítettem, és meglepődtem, mennyivel szaftosabb lett. Azóta rendszeresen használom, főleg kenyérsütésnél. Egy ismerősöm pedig a lassú sütés módra esküszik: reggel beteszi a marhahúst, este pedig omlós, fűszeres csoda várja.
A multifunkciós sütőben az a jó, hogy tényleg alkalmazkodik hozzád. Ha sietsz, gyorsfelfűtés; ha ráérsz, alacsony hőmérsékletű lassú sütés. Nem kell három külön gépet tartanod, amikor egy is megoldja a feladatot – ráadásul jobb ízekkel, kevesebb fáradsággal.