Fermentáló (erjesztő) készülék

A fermentáló készülék otthon is megadja azt a lassú, természetes folyamatot, amitől a joghurt, a kimchi vagy a savanyú zöldség igazán élő étel lesz.

A fermentálásban van valami varázslatos. Egy kis idő, egy kis türelem, és a természet elvégzi a munkát. Régen ez a spájzban, konyhasarokban történt, ma meg egy elegáns, halk kis gépben. A fermentáló készülék tartja a tökéletes hőmérsékletet, nem kell figyelni, nem kell aggódni, hogy túlmelegszik vagy megromlik az étel – minden szépen, lassan, a maga ritmusában alakul.

Egy géppel készíthetsz házi joghurtot, kefirt, savanyú káposztát, kimchit vagy akár fermentált italokat is. Csak beleteszed az alapanyagot, beállítod a programot, és a többit a természetre bízhatod. A modern modellek több edénnyel, átlátszó fedéllel és precíz hőfokszabályzással érkeznek, szóval akár többféle étel is készülhet egyszerre.

És ami a legjobb? Tudod, mi van benne. Semmi felesleges, semmi adalék. Csak az alapanyag, meg a baktériumok, amik tényleg jót tesznek a szervezetednek. A fermentáló készülék nemcsak egy konyhai kütyü, hanem egy visszalépés a természeteshez – oda, ahol az ízek még lassan születtek, de annál tartósabbak voltak.